У Нью-Йорку вже понад 60 років успішно працює український ресторан

Український ресторан "Веселка" став легендарним на Мангеттені.

У Нью-Йорку всім відомо, що якщо хочеш почути українську мову, скуштувати справжніх українських страв – треба їхати у так зване "Східне село". На розі Другої авеню та Дев’ятої вулиці є і Український народний дім, і Пластова станиця, і відомий цілодобовий український ресторан Veselka ("Веселка"), повідомляє портал UA Modna.

Том Берчард – нинішній власник ресторану. Перша Томова дружина була донькою засновника "Веселки", відомого у Нью-Йорку українського патріота Володимира Дармохвала. За словами самого Тома, покійний свекор спершу був не в захваті від того, що донька обрала собі за чоловіка американця. Проте з часом Дармохвал примирився, а після його смерті рідні довірили управляти рестораном саме Тому.

За свою понад 60-річну історію українська "Веселка" стала одним із легендарних місць на Мангеттені, де 24 години на добу, 7 днів на тиждень можна поласувати простими і недорогими українськими стравами.

Спочатку "Веселка" була зовсім не схожою на сучасну. За словами Тома Берчарда, це була крамниця, де продавалися солодощі, цигарки, газети, лотерейні білети, а також подавали українські обіди та вечері.

Сьогодні кухня "Веселки" величезна. Лише борщу тут готують майже 20 тисяч літрів на рік. І хоча здебільшого в ресторані працюють українці, та загальний склад працівників – мультикультурний, а 90% відвідувачів – іноземці.

 

Фото: uapost.us